Aangepast besluit noodmaatregelen coronacrisis

De coronacrisis treft ons allemaal. Hoe staat jouw bedrijf er nu voor?
Het kan zijn dat jouw bedrijf redelijk goed door deze crisis komt zonder al te grote financiële gevolgen. Ook is het tegenover gestelde mogelijk. Vaak proberen ondernemers zo lang mogelijk hun financiële problemen zelf op te lossen en vragen pas om hulp als het (bijna) te laat is.

Het is echt niet erg om om hulp te vragen, velen gingen je voor. Belangrijk is wel om hier vooral niet te lang mee te wachten!!! Zo kan er een manier gevonden worden om niet (verder) in geldproblemen te raken.

De overheid verleent bijzonder uitstel van betaling van de belastingschuld voor ondernemers waarvan het bedrijf betalingsproblemen heeft opgelopen vanwege de coronacrisis. Dit beleid is onlangs versoepeld en opgenomen in het aangepaste Besluit noodmaatregelen coronacrisis.

Je hebt de mogelijkheid om tot 1 januari 2021 bijzonder uitstel van betaling aan te vragen zonder dat daarvoor aanvullende voorwaarden gelden.

Deze uitstel van betaling geldt voor onbetaalde belastingen waarvoor vanaf 12 maart 2020 aangifte is gedaan.

Heb je al uitstel gekregen en eindigt dit uitstel voor het einde van het jaar, dan kan je de belastingdienst vragen het te verlengen. Dit kan ook tot 1 januari 2021.
Voor deze verlenging gelden wel aanvullende voorwaarden.

Vanaf 1 juli 2021 moeten de op 31 december 2020 openstaande belastingschulden in 3 jaar worden afgelost. Je betaalt dan vanaf 1 juli 2021 elke maand een vast bedrag terug. Als je eerder wilt afbetalen, kan dat natuurlijk.

Let op, ook al heb je bijzonder uitstel van betaling aangevraagd, dien je wel tijdig je huidige aangiftes te doen. Als je bijzonder uitstel van betaling hebt aangevraagd of verlengd, hoef je geen bezwaar te maken tegen de (naheffings)aanslag.